Welkom in het Ara Dune Hotel

Het Ara Dune Hotel ligt op een toplocatie: zee, strand, duinen en de prachtige historische steden in het achtergelegen polderland. Stijlvol comfort, oog voor detail en een ongekende gastvrijheid kenmerken ons charmehotel en zullen bij u onmiddellijk een echt vakantiegevoel oproepen.
 

Stijlvol en gezellig overnachten, shoppen en eten

Ara Dune Hotel biedt een originele combinatie van overnachting, winkelen en lekker tafelen. Het hotel beschikt over 32 kamers, die net als de overige ruimtes smaakvol ingericht zijn in de Long Island Beach stijl. Binnenin het hotel vindt u onze feeërieke interieurwinkel Cosy Home waar u prachtige meubels, interieur decoratie en woongeschenken kunt aanschaffen.

We heten u graag welkom in onze gezellige brasserie-restaurant De Mol. Onze brasserie beschikt over een uitstekende keuken en verschillende overdekte of open terrassen voor lunch of diner. Ook het ontbijtbuffet wordt voor onze hotelgasten in deze gastvrije ruimte geserveerd. Ara Dune Hotel kan u een passend arrangement voorstellenen  met bijhorende catering.

Naast de verschillende terrassen op het gelijkvloers beschikken we ook over een zonneterras op het dak met een adembenemend zicht op de duinen en de omringende polders. Het hotel ligt vlak naast het natuurreservaat De Westhoek (340 ha), dat het meest gaaf gebleven zeeduinlandschap van de Vlaamse kust vormt. Deze groene long van De Panne heeft een grote diversiteit in fauna en flora en uitkijkposten met een prachtig zicht over de omgeving en het strand. Er liggen in totaal 11 km gemarkeerde wandelpaden waarlangs ook begeleidde wandeltochten worden georganiseerd.
 

Wandelen, sporten of een familieuitstap naar Plopsaland

Tegenover het Ara Dune Hotel vindt u het recreatiedomein en de manege De Drie Vijvers midden in de weidse polders. Hier komen de sportievelingen aan hun trekken; u kunt er paardrijden, vissen en aan watersport doen.

De ligging van het Ara Dune Hotel is tevens ideaal voor fietsers die van een stevige tocht houden. Het hotel ligt immers op een knooppunt van verschillende fietsroutes door de Westhoek. Via deze routes kunt u de polders en kuststreek ontdekken, historische monumenten en resten van de Eerste Wereldoorlog bezoeken, of terrasjes doen op de dijk van de kuststeden.

Op slechts een afstand van 2 km van het hotel ligt het pretpark Plopsaland. U kunt bij ons terecht voor speciale arrangementen in onze ruime familiekamers in combinatie met een bezoek aan dit park. Na uw uitstap kunt u op adem komen in onze lounge ruimte terwijl uw kinderen terecht kunnen in de aanpalende binnenspeelruimte of op één van de buitenspeeltuinen (momenteel in aanleg) van ons kindvriendelijk hotel.

 

Wandel- en fietstips voor onze gasten in en rond de Panne
 

Wandeltip 1: Wandelen langsheen de natuurpracht van De Panne    8.4km
link: http://west-vlinderen.be/routes/detail/lQATS/

Wandeltip 2: Zin in Zee - Wandelen in De Panne    9.9km
link: http://west-vlinderen.be/routes/detail/7aemy3/

Fietstip 1:    Zee van Smaak – De Panne  21.1 km
link: http://west-vlinderen.be/routes/detail/s55gyx/  

Fietstip 2: Via de moeren door De Panne tot Koksijde     44.2km
link: http://west-vlinderen.be/routes/detail/Fsufc/
NL FR EN DE